• 27-07-2016 23:20:12

У екс-чемпіонки світу Ушеніної відбирають квартиру

Держава намагається відсудити у екс-чемпіонки світу Анни Ушеніної подаровану за світову шахову корону квартиру.

Про це у інтерв'ю Експресу повідомив особистий тренер шахістки Геннадій Круговой.

Епопея з виділенням житла для екс-чемпіонки світу з шахів харків"янці Анні Ушеніній тривала досить довго і першого квітня 2013-го року мер Харкова вручив спортсменці ключі від нової двокімнатної квартири.

Радостям шахістки не було меж, але, як з"ясувалося, не все так просто.

"Так, три роки тому Анні дали квартиру, але мало хто знає, що вже два з половиною роки вона за неї судиться", - розповів Геннадій Круговой.

"Там яка ситуація була. Тодішня влада "попросила", або грубше сказати нагнула власника будинку подарувати Анні цю квартиру. Але за короткий термін власник цього будинку змінився і тепер він вимагає повернути квартиру собі. Вже два з половиною роки тривають судові слухання", - повідомив він.

За його словами, коли Анна отримала цю квартиру,  то постало питання ремонту, бо це новобудова.

"Ще коли Анна отримала цю квартиру, постало питання ремонту, бо це новобудова. Вона думала починати його робити сама, але влада сказала, що зробить це замість неї. Анна повірила, але там нічого так і не було зроблено, а тепер ще й намагаються відібрати цю квартиру", - пояснив Круговой.

"Ось таке ставлення до спортсменки, яка прославляє своє місто та Україну. Анна і далі змушена тулитися у тісному помешканні з матір"ю і бабусею, плюс ці суди. Знаєте як це тисне на дівчину. Та на будь-кого це тиснутиме і відволікатиме від професійної діяльності", - додав тренер.

Круговой не розуміє, чому держава так відноситься до Ушеніної, яка стала чемпіонкою Європи.

"Коли два роки тому одеситка Наталія Жукова стала чемпіонкою Європи, її область представила її до державної нагороди, дали орден, здається, "Княгині Ольги". Анна Ушеніна місяць тому теж стала чемпіонкою Європи, але ніхто навіть не заікається, щоб хоч якось відзначити цей успіх", - сказав він.

"І цей весь негатив накопичується, накопичується...", - підкреслив Круговой.

Як відомо, у липні 2016-го року Анна Ушеніна впевнено виграла чемпіонат Європи 2016 року серед жінок.

У 2012 році у Ханти-Мансійську Анна завоювала титул чемпіонки світу, проте потім поступилася Хоу Іфань у матчі на першість світу - розповідається на сайті http://www.champion.com.ua/

• 26-07-2016 16:00:28

Святкування Міжнародного дня Шахів на Харківщині

• 26-07-2016 14:46:15

Детские шахматные турниры, посвященные международному Дню шахмат 2016 года в ТРЦ "АНТОШКА"

• 08-06-2016 09:07:51

Анна Ушенина стала чемпионкой Европы по шахматам среди женщин!

Вчера в Румынии завершился чемпионат Европы по шахматам среди женщин. Анна Ушенина набрала 8,5 очков из 11. Испанская шахматистка Сабрина Вега тоже набрала 8,5 очков, но по дополнительным показателям уступила Анне Ушениной. Наши искренние поздравления чемпионке Европы!

• 25-05-2016 10:25:39

CHESS.FUND – Королевский Гамбит. Итоги Турнира

22 мая 2016 года в Еврейском культурном центре "Бейт Дан" прошел массовый фестиваль детских шахмат CHESS.FUND – Королевский Гамбит.

Бейт Дан Читать далее
  • 16-05-2016 15:21:55

Новини шахової композиції. Хет-трік харків`ян

Хет-трік харків`ян

(підсумки   30-го  особисто-командного  чемпіонату України з  розв`язування шахових  композицій)

13-15 травня у м. Черкаси відбувся 30-й ювілейний чемпіонат України  з розв`язування шахових  композицій, в якому прийняли участь 26 спортсменів.

За регламентом чемпіонату необхідно було розв`язати 18 композицій ( 6 турів - по три композиції в кожному). За правильне і повне розв`язання кожної композиції нарахову-валось 5 очок.

У командному заліку чемпіонату вдало виступили харків`яни, які втретє поспіль підкорили третю сходинку п`єдесталу – 166,5 очка. Володарями бронзових нагород стали майстер ФІДЕ Валерій Кривенко, майстри Анатолій Хандурін, Владислав Тарасюк і кандидат у майстри Олександр Бочкарьов. А першими на фініші   були фаворити турніру полтавчани, які складають основу національної команди України - 201,5. На 2-му місці  дніпропетровці  - 184,25.

Особливо гострою була  боротьба в особистому заліку, про що свідчить  відстань між переможцем турніру мг Олексієм Соловчуком (Полтава) - 72 очка і другим призером Василем Крижанівським (Черкаси), яка склала лише пів-очка. Третю сходинку посів полтавчанин Володимир Куриленко - 70 очок. А  четвертим фінішував Валерій Кривенко, у якого кращий здобуток серед харків`ян – 65 очок. Ще один харків`янин Анатолій Хандурін посів 9-е місце, показавши кращий результат серед сеньйорів.

Змагання проходили на базі готельно-туристичного комплексу «Світанок», який  розташований на відстані 10 км від м. Черкаси у зоні відпочинку на березі затоки Дніпра у  с. Свідовок Черкаського району.

Володимир Саміло,  тренер команди

[«][][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][][»]